Bruschetta met Olijfolie

Bruschetta met Olijfolie

Dit eenvoudig recept met brood en onze extra virgin olijfolie is perfect voor een snelle en smaakvolle traktatie, ideaal op elk moment van de dag! 

Wat heb je nodig? 

  • 1 stokbrood of ciabatta, gesneden
  • 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden - verwijder de pitjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
  • Extra vierge olijfolie
  • Verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Hoe ga je te werk? 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de plakjes stokbrood of ciabatta op een bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven tot ze knapperig en goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  3. Wrijf de geroosterde broodjes aan één kant in met de gehalveerde knoflookteentjes. Dit geeft een subtiele knoflooksmaak aan het brood.
  4. Verdeel de in blokjes gesneden tomaten gelijkmatig over de knoflook ingewreven kant van de geroosterde broodjes.
  5. Besprenkel royaal met extra vierge olijfolie.
  6. Bestrooi de bruschetta's met fijngehakte basilicumblaadjes en breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  7. Serveer de bruschetta's direct als een smaakvolle voorgerecht of als een heerlijk bijgerecht bij een hoofdgerecht.

Geniet!  

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?