Veelgestelde Vragen

Alles wat je wil weten over de levering van onze producten en hoe ze te bewaren, vind je voortaan beantwoord in onze FAQ! U vraagt, wij antwoorden!

Bestellingen

Is het product dat je wil bestellen niet op voorraad? Dan kan je een melding instellen voor het product. Je ontvangt dan een e-mail zodra het weer op voorraad is.

Als je bestelling beschadigd is aangekomen, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. Neem een foto van de beschadigde bestelling en stuur deze mee, anders kan de klacht niet in behandeling worden genomen.

Nee, wij hebben geen fysieke winkel. Je kan wel steeds langskomen op één van onze wekelijkse markten.

Nadat je alle stappen hebt doorlopen om een bestelling te retourneren, ontvangen wij je pakket.

Indien de producten worden geretourneerd zoals afgesproken met de klantenservice of onbeschadigd en/of ongeopend ontvang je binnen 10 werkdagen je geld terug op je rekening.

Binnen de EU hoeven er geen douane- of invoerrechten betaald te worden.

Buiten de EU is elk land anders en afhankelijk van het land waar je woont kan het zijn dat je douane- of invoerrechten moet betalen.
Dit ligt buiten onze controle. Doorgaans gaat het om een klein percentage van de aankoopprijs. Informeer je alsjeblieft over deze kosten voordat je bij ons koopt. Wanneer je weigert om belastingen en heffingen te betalen op bestemming en het pakket wordt teruggestuurd naar ons, kunnen wij geen terugbetaling geven.

Wij versturen onze pakjes via DPD Belgium. Bij betaling krijg je automatisch een track en trace verstuurd (via ) e-mail.

We streven ernaar dat je je pakje binnen de 2 werkdagen krijgt.

De verzendkosten zijn €5,95 voor België. Voor bestellingen in Nederland betaal je €7,50. Vanaf 25€ zijn de verzendkosten gratis.

Producten

Bewaar onze droge worsten uit de koelkast, bij voorkeur in een donkere en droge ruimte. Gebruik een linnenzak, of bewaar ze in een mandje bedekt met een keukenhanddoek. Eenmaal aangesneden zijn onze saucissons nog 4 à 6 weken houdbaar. Hoe langer je ze laat liggen, hoe intenser de smaak zal worden. 

Op het velletje van sommige van onze saucissons zit er soort van ‘bloem’. Wij gebruiken, schimmels om het droogproces te bevorderen. Deze zorgen voor de karaktervolle typische smaak, én zorgen er ook voor dat je de saucisson langer kan bewaren. Alles aan deze saucisson is met andere woorden puur natuur, dus je kan het velletje gewoon opeten. Wil je dat liever niet? Wrijf de worst dan gewoon af met een borsteltje of een doek.

Bewaar onze olie koel maar liefst niet in de koelkast, zo voorkom je dat de olie gaat stollen. Heb je toch gestolde olie?
Breng hem dan hem gewoon terug op kamertemperatuur. Er verandert niets aan de kwaliteit of smaak van de olie!

Bewaar de olie op een donkere plaats. Licht vermindert namelijk de kwaliteit van de olie. Het is trouwens om deze reden dat wij onze olie verkopen in donkere flessen.

Hou de olie zoveel mogelijk luchtvrij. Sluit met andere woorden de fles wanneer je de olie niet gebruikt. Wanneer lucht in aanraking komt met onze olijfolie, tast dit de kwaliteit van dit product aan. En dat zou bijzonder jammer zijn!

Als je de fles na gebruik sluit en uit direct zonlicht houdt, kan de fles balsamico wel tien jaar meegaan! Je kan de fles best op een koele (maar niet in de koelkast) donkere plaats bewaren

Verpak je Parmezaanse kaas in het bijgeleverde kaaspapier en bewaar deze in je koelkast. Hou het oppervlak van de korst schoon om het ontstaan van schimmel te voorkomen.

Schimmels zorgen ervoor dat onze saucissons, net zoals bij schimmelkazen, drogen. De worst krijgt hierdoor zijn karaktervolle smaak, en deze schimmels zorgen er ook voor dat je de droge worst beter kan bewaren.
Je kan het velletje van de saucisson dus gewoon opeten, alles is puur natuur. Wil je dat liever niet? Dan kan je de droge worst afwrijven met een borsteltje.

De worsten worden weken gedroogd in speciale klimaatkasten in Saint-Symphorien-sur-Coise.
Een natuurlijk schimmelproces zorgt voor hun authentieke smaak en zorgt ervoor dat je de worsten lang kan bewaren. Wist je trouwens dat dit proces al eeuwenlang bestaat?

Extra vierge olijfolie, in tegenstelling tot de gewone of vierge olijfolieen, gebruik je best koud. De hoofdreden is dat je wanneer je deze extra vierge olie verhit, je heel wat van de authentieke smaakt verliest. Wat best wel zonde is. Wil je toch verhitten? Ga dan niet hoger dan 170°

De mogelijkheden zijn groot. Toch gebrek aan inspiratie?
Volg deze tips:
Gebruik olijfolie in je dressing. Je kan de olijfolie combieren met wat balsamico of citroensap. En voeg er zeker wat grof zeezout aan toe en zwarte peper van de molen. Of maak een dipsausje, heel erg lekker met knapperige groenten of vers brood met zeezout, oregano, look... Heb je net een mals stukje vlees gebakken? Laten het na het bakken even rusten in extra vierge olijfolie! Maar ook in soepen is dit authentieke natuurproduct niet te versmaden. Voeg enkele druppels toe nét voor het opdienen. Succes gegarandeerd!

Ook dit is te danken aan een natuurlijk proces. Balsamico heeft namelijk zeer stabiele ph en suikerconcentraties die natuurlijke barrières vormen zodat ongewenste bacteriën er zich niet in kunnen ontwikkelen

Liever persoonlijk contact?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Telefoon +32 15 793 888

info@authenticflavours.be